Kadrolaşma atağı mı?

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli eğitim camiası endişeli. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) okul müdür ve müdür yardımcılarının atamasına ilişkin yazılı ve sözlü tüm sınavları kaldırması ve yeni bir yönetmelikle bu atamaları il milli eğitim müdürlerinin inisiyatifine bırakması sendikalar tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı. Eğitim-Sen ve Bağımsız Eğitimciler Sendikası, yeni yönetmelikle 'AKP kadrolaşmasının tavan yapacağını', bu nedenle yargıya gitmeye hazırlandıklarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliği, 13 Nisan'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Okul müdür ve müdür yardımcılarının atamalarını milli eğitim müdürlerinin inisiyatifine bırakan yönetmelik, sendikalar tarafından tepkiyle karşılandı. Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, yeni yönetmelikte yöneticilerin yer değiştirmelerine ilişkin düzenlemelerin tamamen kaldırıldığını, atamalarda hiçbir objektif ölçme ve değerlendirme kriterine yer verilmediğini savundu.

Dinçer, "Sınav ve diğer kriterler kaldırılmış, okul müdürlerine müdür yardımcılarını, il ve ilçe milli eğitim müdürleriyle valiliklere okul müdürlerini atama yetkisi verilmiştir" dedi. Dinçer, yönetmelikle kadrolaşmanın hedeflendiğini savundu: "Okul müdürlerinin büyük bir kısmı, müdür yardımcılarının neredeyse tamamı AKP döneminin kadroları. Bunların isimleri valiliklerin önlerine gittiğinde, onaylanmaktan başka hiçbir işlem kalmayacak. Yönetmelik AKP'nin il ve ilçe örgütlerini atama merkezine dönüştürecek. Çok tehlikeli bir durum. Yönetmeliğin iptali için Danıştay'a başvuracağız."

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı ise kadrolaşmanın bu yönetmelikle tavan yapacağını savunarak, şu uyarılarda bulundu:

"Yeni yönetmelik, öğretmenleri omurgasızlaştıracak. Adam kayırma ve torpil gibi birtakım sosyal hastalıkları güçlendirecek. Vasat bir okulda bile müdür, müdür yardımcısı olmak isteyen öğretmenleri, iktidar partisi temsilcilerine ve hükümetin atadığı bürokratlara boyun bükmeye zorlayacak. Bu yönetmelik üniversite mezunu öğretmenleri, ilkokul mezunu parti simsarlarının inisiyatifine bırakacak. Kim siyasetçilerin eteğini öperse, onun tercih edileceği bir sistem oluşacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber